översätt

lördag 21 juni 2014

Nu stoppar vi ombildningen!


Enligt ett anslag från nybildade bostadsrättsföreningen Tabulatorn så finns det planer på att ombilda lägenheterna på adresserna Multrågatan 19, 21, 23 och 25 samt Håsjögränd 2.

Tydligen ska Wallenstam - som i dag är hyresvärd - redan ha sagt att man tänker sälja till föreningen förutsatt om man får 67 procent av de boende med sig.

Det är dags att vi som bor i husen och vill att lägenheterna förblir hyresrätter organiserar oss.

När nu Råcksta rustas upp och det byggs nya hus - i huvudsak bostadsrätter och småhus - är det viktigt att kvarteret Tabulatorn och Kontot förblir hyreslägenheter. Människor ska även i framtiden kunna bo i Råcksta utan att behöva ta miljonlån.

Så här tänker vi arbeta i kvarteret:

1. Ge information om vad ombildning är och vad det kommer att få för följder för de boende och för området. Träffar ska arrangeras.

2. Vi kommer att ta fackhjälp för att granska alla eventuella kalkyler och annat som brf Tabulatorn kommer att presentera

3. Vi kommer att ge argument mot ombildning, vi kommer att ge råd och stöd till alla grannar som vill och behöver det.

Hyresgästföreningen och Råckstahyresgästernas intresseförening har kontaktats och kommer förhoppningsvis att stötta oss.

Vill du vara med? Kanske dela ut flygblad mot ombildningen i din trappuppgång eller hjälpa oss att arrangera möten? Skicka ett mail tilloss i nätverket så hörs vi.

Vi ses på gårdarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar