översätt

Äga - bra för din ekonomi?Det talas ofta om vad man kan tjäna på att köpa en bostadsrätt eller vilken vinst man kan göra. Men vinsten är inte given. Har man inga pengar sparade måste man låna pengar av banken och det är inte ens säkert att alla hyresgäster i Råcksta har möjlighet att göra det.

Förutom månadskostnaden (hyran) så tillkommer kostnader för underhåll, renoveringar, skottning, gräsklippning, takröjning och så vidare.

Många som vill ombilda gör det för att få ner sina boendekostnader men vad kommer det att kosta oss att stå för allt inre underhåll själva? Mycket pengar.

Den som äger sin lägenhet får inte bara del av alla framtida värdeökningar utan alla framtida värdeminskningar. Bostadmarknaden är ingen säkert marknad - bland annat varnar arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv, valutafonden IMF och Riksbanken för en bostadsbubbla.

Att köpa sitt boende är sannolikt en av de största affärerna man gör. Chansen att göra en "bra affär" på en lägenhet i Råcksta - 40 minuter från T-centralen! - är sannolikt mindre än om våra hus låg i innerstaden. Den eventuella vinsten kommer dessutom bara till en om man säljer och flyttar härifrån, kanske ännu längre ut på tunnelbanelinjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar